Detailed Notes on نیلینگ
Detailed Notes on نیلینگ
Blog Article
نیلینگ یا میخکوبی یکی از روشهایی است که تحت عنوان سازه نگهبان و به منظور جلوگیری از ریزش دیواره گود استفاده میشود. همانطور که میدانید روشهای مختلفی برای محافظت و مهارسازی گود وجود دارد که در مقاله سازه نگهبان به صورت مفصل درباره آن صحبت کردیم.
در زمینه سازههای مناطق شهری، این متد مدرن جهت مقاومسازی و حفاظت از گودها و ساختمانهای نزدیک آن، ایستگاههای زیرزمینی مترو و حتی در پایدارسازی کولههای مجاور پلها در زمینهای سست و ریزشی استفاده میشود.
شیلنگ برگشت هوا را خم کرده و میبندند تا دوغاب به بیرون نریزد.
لذا هرچه سریعتر باید برای ساخت و نصب سازه اصلی اقدام کرد.
با وجود شباهتهای قابلتوجه در اجزای این دو روش، تفاوتهای معناداری نیز در آنها وجود دارد که باید مدنظر گرفته شود.
عمق گودبرداری در این مرحله تا حدی است که خاک بتواند برای دوره ۲۴ تا ۴۸ ساعت بهطور پایدار حفظ شود، که این مقدار بسته به نوع خاک و ویژگیهای مکانیکی، معمولاً حدود ۱ تا ۲ متر است. عرض گودبرداری نیز باید بهاندازهای باشد که ماشینآلات و تجهیزات اجرای نیلینگ بهراحتی در محل مناسب قرار گرفته و بتوانند عملیات پایدارسازی را بهخوبی انجام دهند.
یه سوال نیلینگ چیست داشتم از خدممتون . برای مدل کردن در نرم افزار پلکسیس اتصال نیل ها به دیواره بتنی رو میتونیم گیردار فرض کنیم یا خیر؟
بعد از اجرای مرحله اول خاکبرداری نوبت به حفاری چالهها برای قرار دادن نیلها میرسد. برای حفاری از دستگاه دریل واگن استفاده میشود که روی سینه کار قرار میگیرد.
باید در نظر داشت که این روش نیز مانند بسیاری از تکنیکهای مختلف، معایبی نیز دارد که در هنگام اجرا باید بهدقت به آن توجه نمود. برخی از این موارد عبارتاند از:
سپس، مهندسان اتریشی از این روش برای شیروانیهای سنگی خود استفاده نمودند. گروهی دیگر هم سوراخها را در کف و دیوارهای تونل ایجاد کردند و با استفاده از میلگردهای فولادی آنها را تقویت نمودند.
همچنین، استفاده از خاک مناسب و با ویژگیهای قابلقبول برای اجرا، ازجمله نکات حائز اهمیت در این روش است.
در این مرحله خاکبرداری و گودبرداری محل مورد نظر انجام میشود و لازم است که این حفاری از سمت بالا به سمت پایین و بهصورت مرحلهبهمرحله انجام خواهد شد. عمق گودبرداری معمولاً در هر مرحله بین ۲ تا ۳ متر است گودبرداری بهگونهای انجام خواهد شد که خاک بتواند با توجه به تعداد گمانهها و نوع خاک به مدت یک تا دو روز پایدار بماند.
به دانش، مهارت، تجربه بالا و بررسیهای کارشناسی در زمان اجرا نیاز است
در این گونه خاکها، برای پایدارسازی خاک نیاز به انجام زهکشی به گونهای کامل و اساسی است. علاوه بر آن، مقادیر زیاد آب زیرزمینی موجب آن میشود که چاهکها به سادگی فرو بریزند.